Annons från Impolin AB

Missa inte knepet som hjälper 84 % av kvinnor med klimakteriebesvär

Genom att se över din kost och ditt näringsintag kan du mildra dina klimakteriesymptom. Men upplever du att det inte är tillräckligt att förändra kosten finns det effektiva hjälpmedel som minskar värmevallningar och förbättrar både sexlust och livskvalitet.


Vad är klimakteriet?

Klimakteriet, perimenopaus eller övergångsåldern som det också brukar kallas, är den tid i livet då kroppen ställer om och den fertila perioden avslutas. Det är en normal fas i kvinnors åldrande.

Under klimakteriet genomgår kroppen flera hormonella förändringar, som kan orsaka såväl känslomässiga och kroppsliga symptom. Hur man upplever den kraftigt förändrade hormonbalansen är individuellt. Vissa lider och påverkas kraftigt i sin vardag, medan andra knappt märker av den alls.

Under klimakteriet faller östrogennivåerna och nivåerna av progesteron likaså. Detta kan medföra förändringar i hår, hud, vikt, energi, libido (sexualdrift), minne, sömn och humör.

Klimakteriet brukar starta något år innan den sista menstruationen. Hur länge klimakteriet varar varierar stort, från något år och upp till 15 år, men genomsnittligt brukar det handla om 5–10 år.

De vanligaste klimakteriebesvären inkluderar bl.a. oregelbundna blödningar, värmevallningar och nattliga svettningar, huvudvärk, minnesproblem, humörsvängningar, problem med urinvägarna, torra slemhinnor, låg sexlust, sömnproblem, motivationsproblem samt känslor av sorg, förlust och brist på kontroll.

Genom att se över din kost och ditt näringsintag kan du börja kontrollera dina symptom snarare än att låta dina symptom kontrollera dig!

Vad kan man göra själv i förebyggande syfte?

Studier visar att 84 % av kvinnor får positiv effekt på deras klimakteriebesvär med MenoMin.

 

Köp Cleanmarine MenoMin här!

Det finns en hel del man kan göra själv, för att mildra sina klimakteriesymptom. Det är till exempel bra att äta ordentligt med gröna bladgrönsaker, nötter och frön, som är rika på mineraler som kalcium och magnesium, vilka är bra för benhälsan. C-vitaminrika frukter, bär och grönsaker rekommenderas också, då C-vitamin bidrar till att upprätthålla kollagennivåerna och därmed har positiv effekt på bland annat hud och benhälsa.

Vidare finns det ett växtämne som liknar kroppens eget östrogen, fytoöstrogener, som framför allt återfinns i sojaprodukter, edamamebönor, fänkål, linser, fullkornsbröd av råg, linfrön och linfröolja, solros- och sesamfrön samt jordnötter.

Dessa fytoöstrogener har förmågan att binda vid kroppens östrogenreceptorer och där ge en mild östrogenlik effekt. Detta är relevant i sammanhanget, då kroppens sjunkande östrogennivåer hänger samman med många av de symptom man kan uppleva under klimakteriet.

Upplever man att det inte är tillräckligt att förändra kosten kan det vara dags att lägga till ett kosttillskott, som inte ersätter den sunda och varierade kosten, men ger extra tillskott av noga utvalda ingredienser.

Cleanmarine® MenoMin lindrar de vanligaste besvären

Cleanmarine® MenoMin utvecklades på Irland och grunden är omega-3 i form av lättabsorberad krillolja. Sedan har noga utvalda ingredienser, främst olika vitaminer, tillsats för att ge bästa möjliga effekt vid just klimakteriebesvär.

En studie som nyligen genomfördes, med irländska kvinnor med klimakterie-besvär, rapporterades bland annat följande statistiskt signifikanta resultat*;

  • 84 % av kvinnorna rapporterade att MenoMin hade en positiv effekt på deras klimakteriebesvär.
  • 77 % av kvinnorna som led av kraftiga värmevallningar rapporterade en signifikant förbättring redan efter 30 dagar.
  • Andelen kvinnor som rapporterat att de led av svåra eller väldigt svåra värmevallningar minskade från 44 % till endast 10 %.
  • 66 % av kvinnorna som upplevde problem med minskad sexlust (libido) rapporterade signifikant förbättring under studiens gång.
  • 82 % av kvinnorna uppgav att MenoMin kraftigt förbättrade deras livskvalitet.

”På mig funkade dom toppen, svallningarna har blivit näst intill obefintlig och slemhinnorna har börjat vakna till liv igen samt har slutat tappa så mycket hår. Så för mig blir det ett självklart val – en del av min nya vardag!”

– Madelene Westerlund, Smartson produktutvärdering, 2017

Läs mer om klimakteriebesvär och Cleanmarine MenoMin.

Köp Cleanmarine MenoMin här!

Cleanmarine MenoMin finns även att köpa på:

www.apotekhjartat.se ,

www.apotea.se

www.med.se

www.kronansapotek.se

* Källa: Wakeman, An Open Label Pilot Study to Evaluate The Effectiveness of A Proprietary Krill Oil Formulation in the Relief of Troublesome Symptoms of the Menopause, International Journal of Scientific Research, Volume 5, Issue 8, August 2016.