Annons från Great Earth Scandinavia

Great Earth satsar stort på kvinnohälsa

Med över 30 år i branschen har Great Earth alltid utmärkt sig genom hög kvalitet och säkra, potenta produkter med bra upptag. Företaget är kvalitetscertifierat via branschorganisationen Svensk Egenvård, med branschens enda certifiering: Certified for Self-Care.
– Att vi är certifierade är en kvalitetsstämpel både för våra kunder, eftersom det medför en årlig granskning av hela vår process. Det är viktigt för oss, säger Rebecca Hedström, produktspecialist och kvalitetsansvarig på Great Earth.


Great Earth arbetar med flera olika system för frisättning av aktiva ämnen, bland annat Time Release för högdoserade vitaminer. Systemet innebär att vitaminerna är inkapslade inuti tabletterna och utsöndras gradvis i kroppen under minst 8 timmar så att de kan tas upp på ett bättre sätt av kroppen. För sina mineralprodukter använder Great Earth systemet Portamins transportsystem, vilket innebär att mineralerna förekommer i flera olika former i produkterna och att de är aminosyrabundna, vilket gör att upptaget blir bättre.
– Många av våra produkter innehåller även synergiämnen, alltså ämnen som bidrar till att upptaget ökar. Det kan exempelvis röra sig om svartpeppar, kokosolja eller olika vitaminer och mineraler som hjälper varandra i kroppen.

Kvinnohälsa och klimakteriet
Under 2020 inledde Great Earth två viktiga samarbeten med fokus på klimakteriet. Kvinnohälsa har länge varit en oerhört viktig fråga för företaget och satsningarna har hamnat mycket högt på agendan. Det ena projektet drivs i samverkan med Klimakterieportalen, där Great Earth bland annat har startat igång testpaneler med kvinnor som får testa kosttillskott ur företagets sortiment för olika klimakteriebesvär.

– Det andra samarbetet är med Monika Björn, som beskriver sig som klimakterieaktivist och driver Stark genom klimakteriet. Hon är en ambassadör för oss och bidrar bland annat med sin kunskap kring klimakteriet och produktkit för olika besvär.

Behovsanpassade produkter
Planen för 2021 är att fortsätta satsa på kvinnohälsa, att utveckla fler produkter inom området och att även fortsätta arbeta aktivt med samarbetspartners och testpaneler, såväl inom Sverige som i övriga Norden. Rebecca betonar att målet är att utveckla fler produkter för specifika behov, inte minst inom klimakteriehälsa.

– Vi ser att det behovsanpassade växer och att kunderna vill ha produkter som är anpassade efter just dem och deras behov. Därför har vi tagit fram två produkter för kvinnor i klimakteriet som lanseras nu i början av 2021. Den ena heter Desire och är för ökad lust och mot torra slemhinnor. Den andra kommer heta Meno Balance och är för hormonbalans, humörsvängningar och värmevallningar.

Viktiga vitamintillskott
Bland Great Earths storsäljare finns dock inte bara anpassade produkter, utan även viktiga tillskott såsom de populära Super Magnesium och C-Vitamin Complex. Den förra består av hela 7 olika former av magnesium, tillsammans med gurkmeja, svartpeppar och vitamin B6 för ett optimalt upptag av magnesium i kroppen. Magnesium är viktigt för bland annat muskler, nerver, benstomme och energinivåerna.
– C-Vitamin Complex innehåller i sin tur C-vitamin, som är viktigt för bland annat immunförsvaret, och en rad naturliga, C-vitaminrika, frukt- och bärextrakt. Tillskottet har Time Release-effekt som gör att C-vitaminet utsöndras gradvis i kroppen. På så sätt kan kroppen ta upp C-vitaminet bättre när det tillförs lite grann hela tiden. I förlängningen handlar det om att lyssna på sin kropp och dess behov, konstaterar Rebecca som avslutning.

Läs mer om Great Earth och hitta rätt produkter för just dig